Японка е най-възрастният човек в света (ВИДЕО)

Японката Танака Кане, която понастоящем е най-възрастният човек в света, отбеляза своя 118-и рожден ден.

Заради коронавирусната епидемия Танака рядко се среща със своите роднини и затова жената получи поздравления за празника с песен, изпълнена от служителите в старопиталището, където пребивава, съобщава японското радио NHK.

Служител от дома за стари хора, в който Танака живее, разказва, че жената пляснала с ръце, след като била поздравена от персонала за рождения ѝ ден.

Танака Кане е от град Фукуока, западна Япония, и е роден на 2 януари 1903 г. Тя е призната от книгата с рекорди на Гинес не само за най-възрастната жена на света, а и за най-възрастния жив човек.

Столетницата обича шоколад, газирани напитки и прави редовно упражнения. Казва, че планира да остане здрава до 120-годишна възраст.

World’s oldest woman celebrates 118th birthday https://t.co/JwNjqHGLbp

— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) January 2, 2021

Според Книгата за рекордите на Гинес абсолютният рекорд за продължителност на живота се държи от французойката Жана Калман. В деня на смъртта си през август 1997 г. тя е била на 122 години и 164 дни.

През есента на миналата години японските власти обявиха, че броят на столетниците в страната за пръв път надхвърля 80 хиляди. Преобладаващата част от тях – 88 %- са били жени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here