Парламентът разглежда предложението на Манолова без служебни коли и самолетни билети за депутатите

Парламентът разглежда предложението на Манолова без служебни коли и самолетни билети за депутатитеПарламентът разглежда предложението на Манолова без служебни коли и самолетни билети за депутатите

Днес парламентът разглежда предложението на председателя на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова депутатите да нямат служебни автомобили.

С промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание Манолова предложи служебните автомобили на народните представители да се намалят до един за цяла парламентарна група.

Предложението е трета точка в дневния ред на Народното събрание.

Измененията включват депутатите да нямат право на допълнителни разходи за личен или обществен транспорт. Самолетните им билети също ще бъдат за тяхна сметка, а не за сметка на парламента. Отменят се и квартирните и дневните, плащани от Народното събрание.

С промените Манолова връща и блиц контрола всеки четвъртък. Тя предлага и излъчване на пленарните заседания и на заседания на комисиите на живо във Фейсбук страница на парламента, а не само на интернет страницата.

Според измененията министрите вече няма да могат да отлагат отговорите на въпросите с допълнителна една седмица за парламентарния контрол в петък.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here