Асим Адемов: С надуваема лодка ще надуем само рейтингът на ДПС

Коментар във "Фейсбук" на Асим Адемов

Какви са отношенията между ГЕРБ и ДПС? Тема, по която се говори какво ли не, а ДБ и моят колега от групата ЕНП в европейския парламент Радан Кънев, обвиняват ГЕРБ, че  са поставили в услуга на ДПС.

Антикорупционната група в ЕП обсъжда сигнал на Радан Кънев за ситуацията в България Като член на ГЕРБ, като етнически турчин, никога нечленувал в ДПС, като евродепутат от ГЕРБ, ще изкажа мнението си за отношенията между ГЕРБ и ДПС. Както казах, никога не съм членувал в ДПС и никога не съм крил критичното си отношение към тази партия, но и никога не съм казвал, че членството в тази партия е престъпление. Заради това отношение съм бил и наказан след като бях уволнен като директор на училище по политически причини от функционери на ДПС през 2013.

Протестиращите на плаж "Росенец" „Има много хора, които подкрепят тази партия, както и много повече, които не я одобряват и искат да ограничат влиянието ѝ. Но през годините, през които се занимавам с политика, разбрах че влиянието на ДПС няма да се ограничи с методите на ДБ. С такъв десант по плажовете, съпоставим с историческото си значение за човечеството само с десанта в Нормандия, ДБ няма да намалим тежестта на ДПС в обществото ни.

ДБ повтаря методите на АТАКА и освен да вдигне рейтинга и на двете партии, друго няма да постигне. Призовавам ДБ и всички партии, които желаят да намалят тежестта на ДПС, да правят това, което прави ГЕРБ. След създаването си ГЕРБ успя да привлече хиляди членове и симпатизанти от смесените райони, сред етническите турци, сред мюсюлманските среди. Защото успя да даде сигурност и увереност на тези хора, че освен ДПС, вече има и друга партия, която ще защитава техния интерес и техните права. Днес ГЕРБ имат стотици, стотици общински съветници, кметове на кметства, кметове на общини, депутати и евродепутат!

Днес ГЕРБ е единствената партия, която опонира на ДПС в смесените райони. Днес ГЕРБ получава подкрепата на близо 100 хиляди гласоподаватели от смесените райони! На нашите критици от ДБ и на моят колега Радан Кънев искам да кажа, че ако ГЕРБ не присъстваше в смесените райони, една огромна част от тези общински съветници, кметове и гласоподаватели щяха да гласуват за ДПС и тяхното влияние щеше да е още по-голямо.

 И в този смисъл искам да попитам ДБ колко съветници, кметове, депутати и членове имат те в смесените райони? Какъв принос са дали те, за да се ограничи тежестта на ДПС? Тази работа с десант с надуваеми лодки няма да стане. С надуваема лодка само ще надуем рейтинга на ДПС. Тази работа няма да стане само с мускули, трябва и нещо друго.

* Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ/ЕНП

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here