Аврамова: Милиарди са нужни за водоснабдителната мрежа

260 000 лева е дало МРРБ за подобряване на водопроводната мрежа в Хасково. Това стана ясно от думите на регионалния министър Петя Аврамова. Нужно е още много за подобряване на ВиК мрежата в страната. Тя призова общините да използват възможностите на оперативните програми.

Милиарди са нужни за обновяване на водоснабдителната мрежа в страната.

Темата бе подхваната от БСП. 60% са течовете в Хасково, каза социалистът Смиляна Митова. Тези течове се плащат от хасковлии, без да ползват водата. Хората не можели повече да чакат да се решим проблема им. В града се плаща най-скъпата вода – 3,50 лева за кубик.

Хасково е сред общините, които ще бъдат финансирани, стана ясно от допълнителния коментар на министър Аврамова. Възможност за финансиране на ВиК мрежата е и новият ВиК холдинг. Търсим всякакви източници на финансиране, подчерта тя. От думите на министъра стана ясно, че холдингът вече разполага с един милиард лева. Продължаваме с усилията не само за Хасково, а и за всички градове и села, увери Петя Аврамова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here