Toyota намери хитър начин да подобри своите автомобили

Toyota изненада специалистите с решение, което се явява интересен начин да подобрят колите си с повишена проходимост чрез модифициране на дизайна. Новото изобретение беше показано на SUV-то Toyota Tacoma, а чертежи на патента се появиха в интернет пространството.

Американският клон на японската компания подаде документи за регистрация на съответното изобретение в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO). Патентът описва устройство, което едновременно подобрява аеродинамиката и опростява поддръжката и ремонта на автомобила.

По-конкретно предпазният капак на долната част на двигателя има специфична форма за подобряване на аеродинамиката и по този начин оптимизиране на разхода на гориво. Друга функция е защитата на техническите елементи от удари извън пътя.

В същото време, с помощта на специалния дизайн, компанията намира начин да опрости поддръжката на автомобилите Toyota. Предполага се, че техническият персонал ще може лесно да отваря иновационните компоненти с помощта на специални автоматизирани механизми.

Въпреки факта, че патентът е демонстриран на пикапа Tacoma, не е известно със сигурност за кои модели е предназначено изобретението. Може би не само за SUV-та и всъдеходи. В края на краищата, например за електрическите автомобили, оптимизираната аеродинамика е не по-малко важна за умереното потребление на електроенергия в движение.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here