Tesla пак излезе на печалба въпреки пандемията

Tesla обяви печалба от $106 млн. за второто тримесечие на годината и стана може би единственият автопроизводител в света, останал незасегнат от кризата с COVID-19. Компанията на Илон Мъск излиза "на плюс" четвърто тримесечие поред.

Според анализатори акциите на Tesla скоро могат да попаднат в индекса S&P 500, което ще доведе до още по-голямо поскъпване. В момента една акция на калифорнийския производител струва $1 592 (€1 374) при положение, че в началото на годината цената ѝ бе $440 (€380).

Tesla подготвя няколко нови модела, за най-важен от които се смята Cybertruck. След 12-18 месеца трябва да започне производството на второто поколение Roadster, а скоро след това ще бъдат представени новите генерации на Model S и Model X. Догодина пък се очаква най-сетне да започнат продажбите на влекача Semi.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here