Ford ще прави най-евтините електромобили

В интервю за Wards Auto, ръководителят на концерна Джим Фарли каза, че Ford възнамерява да прави най-евтините електромобили. Според топ мениджъра цената на бъдещите електрически модели на Ford ще варира в рамките на 20 хиляди долара – сума, равняваща се приблизително на 33 000 лв.

Към днешна дата електрическият кросоувър Mustang Mach-E обаче е с цена 42 895 долара за базовата версия и стига до 58 300 долара за най-наточеното изпълнение. Сега обаче се оказва, че в сравнение с най-близкия си конкурент Tesla, електрическите автомобили Ford ще бъдат много по-бюджетни.

Бизнесът няма да се ограничава само до леки електромобили. Този месец се очаква да бъде представен микробусът E-Transit, който ще се задвижва изцяло от електричество. В бъдеще към него ще се присъедини и електрическият пикап F-150 EV.

Според Фарли цената му също няма да надвишава 70 хиляди долара, което е по-евтино от най-достъпната версия на пикапа GMC Hummer EV, който ще бъде пуснат едва през 2024 година. Ако Ford пусне електромобил за 20 000 долара, то единствената му конкурентна ел. кола ще се окаже предстоящата Dacia Spring.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here