Чужденци купуват имоти дистанционно

Водещата агенция за недвижими имоти Allsopp & Allsopp, обяви, че през последните месеци реализира много сделки с чуждестранни инвеститори, които дори не идват да видят физически имота, а направо го купуват. Тази тенденция може да бъде една от причините Дубай да регистрира бум на сделките с недвижими имоти през август, независимо от ограниченията наложени от пандемията.

"Отчитайки факта, че цените на имотите в Дубай са доста изгодни спрямо средните световни нива, спадът в предлагането и силният ръст на активността на купувачите накара инвеститорите да действат бързо", коментират от Allsopp & Allsopp.

По данни на Data Finder, през август броят на сделките с недвижими имоти отчита ръст от 11.3% спрямо същия месец на 2019 г. В предходните години през лятото, като правило, активността и на продавачи, и на купувачи е по-ниска. През това лято обаче, заради пандемията с коронавируса, много от хората предпочетоха да не пътуват. Този факт в съчетание с отложеното търсене и атрактивните цени, доведе до ръст на продажбите. Така например, през август тази година са регистрирани с 22.4% повече сделки спрямо август 2019-а.

Най-предпочитаните места за покупка през това лято в Дубай са Town Square, Jumeirah Village Circle, Dubai Marina, International City и Business Bay. Ако се разглеждат само сделките с имоти в начален етап на строителство най-търсени са били районите Jumeirah Village Circle, Business Bay, Palm Jumeirah, Arjan и International City.

По отношение на вторичния пазар, купувачите съсредоточиха вниманието си в Town Square, Dubai Marina, Dubai Land, Downtown Dubai и Dubai Sports City.

Тенденциите на пазара показват, че клиентите все повече залагат на виртуални огледи, с цел да ограничат до максимум реалните. Също така се насочват от по-малки към по-големи имоти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here