Христо Иванов от Брюксел: България не е Гешев и Борисов

Един от най-важните резултати от протестите в България е “проглеждането” на европейските институции за управлението в страната, но предстои дълъг път – около това мнение се обединиха съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и евродепутатът от обединението Радан Кънев. Двамата говориха пред протестиращи в Брюксел българи, часове преди дебата в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

“Може да се окаже, че това ще бъде един от най-важните резултати от протестите – това, че Борисов и неговото управление, че Гешев и неговата прокуратура, се превърнаха в токсични партньори за европейските институции, че европейските институции си отвориха очите за цялата ситуация в България, повече няма да могат нашите мафиоти да се ползват от комфорта на това да бъдат игнорирани и пренебрегвани техните действия в страната”, заяви Христо Иванов пред протестиращите, предадоха от пресцентъра на "Демократична България".

“Това е началото на един дълъг път, който ще важи не само за България, но за всяка европейска държава”, заяви Радан Кънев. Той благодари на протестиращите за активността им и напомни: “Европейският парламент няма да свърши нашата политическа работа в България и политическата промяна зависи от нас”. Христо Иванов изтъкна важната роля на писмата, сигналите и позициите на “Демократична България”. Той даде пример с отговорите на българската прокуратура на въпросите на Европейския парламент, от които се разбра, че държавното обвинение разследва записите на премиера Бойко Борисов и тяхното съдържание, както и че били правени процесуално-следствени действия по отношение на къщата в Барселона.

“Това само по себе си отразява яростния двоен стандарт, скандалния двоен стандарт, от страна на прокуратурата. Защото когато става дума за разследване по отношение на опоненти на властта прокуратурата, както сама обяснява в своите отговори, прилагала стандарта на надделяващ обществен интерес и активно публикувала материали, свързани с разследването. Когато става дума за разследвания по отношение на Борисов, те се вършат в тайна, ако изобщо се вършат. А се вършат в тайна, за да могат да бъдат смачкани и замазани под килима”, смята съпредседателят на “Демократична България”. Иванов предупреди, че днешният дебат ще бъде използван за пропаганда, че се говори срещу Родината. “Нашата Родина не е Гешев. България не е Борисов. България не е мафията. България е всички тези граждани, които са свободни излизат да протестират и да искат едно – равен закон за всички”, заяви Христо Иванов. Той посочи, че европейските институции са и български и затова гражданите имат право да искат и от тях да чуят проблемите им.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here