Хиляди съпроводиха катафалката с Марадона

Тялото на Диего Марадона вече е доставено в „Каса Росада“ – президентската резиденция в Буенос Айрес, информират аржентинските медии. Това е станало малко след 1:00 часа през нощта местно време (6:00 часа българско). По пътя катафалката е била съпроводена от полицейски кордон и множество фенове, които с аплодисменти са отдавали почит на своя любимец.

Ковчегът е бил приет от бившата съпруга на футболната легенда Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина. Към тях се присъединиха и техни близки, въпреки че официалното поклонение още не е започнало. Първите пристигнали външни лица са съотборниците на Марадона от тима, спечелил световната титла от шампионата в Мексико през 1986 г.

Вратите на „Каса Росада“ официално ще бъдат отворени за поклонението на легендарния №10 в 6:00 часа сутринта аржентинско време (11:00 часа българско). Очаква са около 1 милион души да отидат и да си вземат последно сбогом със Златното момче. Още от вчера хиляди се събират на „Пласа де Майо“ и очакват да отворят вратите.

Очакванията бяха президентската резиденция в Буенос Айрес да бъде отворена 48 часа, за да може всички желаещи да се поклонят на Марадона. По желание на семейството на гениалния футболист обаче ковчегът ще бъде затворен в 16:00 часа аржентинско време и всичко най-вероятно ще приключи още днес.

За поклонението ще бъдат отворени две врати, през които да влизат посетителите. През нощта на едната от тях бяха премахнати временните зидове, тъй като този вход не е ползван от управлението на бившия президент Маурисио Макри (2015-2019).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here