Хибриди сменят най-мощния дизелов Touareg

Volkswagen пуска в продажба две хибридни версии на Touareg, които ще заменят осемцилиндровата дизелова модификация с мощност 421 к.с., спряна от производство през септември заради по-строгите екологични норми в ЕС. Touareg eHybrid струва €72 380, а Touareg R – €84 660.

Подробности за Touareg R бяха разкрити още през февруари. Всъдеходът има 3.0-литров V6 и електромотор със системна мощност 462 к.с. и 700 Нм, благодарение на които ускорява до 100 за 5.1 сек. Тягата се предава на четирите колела през осемстепенен автоматик и междуосев диференциал Torsen.

Touareg eHybrid има същата силова установка, но с други настройки. Системната мощност е 381 к.с. и 600 Нм. Ускорението от 0 до 100 отнема 6.3 сек. За сравнение при снетия от производство осемцилиндров дизел този показател бе 4.9 секунди.

И двете хибридни модификации са снабдени с 14.1-киловатчасова батерия, която осигурява пробег от 47 км на ток по цикъла WLTP с максимална скорост 140 км/ч.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here