“Тренд”: Половин процент преднина за ГЕРБ. 5 сигурни партии в следващия парламент

Паритет между ГЕРБ и БСП и 5 сигурни партии в следващото Народно събрание. Това показва последното проучване на изследователски център "Тренд".

Според изследването за ГЕРБ биха гласували 24,1 процента от хората, за БСП – 23,6%. На почти 16 на сто доверие ще се радва партията на Слави Трифонов (15,9%), за ДПС биха гласували 10,2 на сто и за "Демократична България" – 8,8 процента.

С реални шансове за представителство остава и формацията около Мая Манолова (3,9%) и "Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ) с 3,8%, които са близо до четирипроцентната бариера.

Освен това от "Тренд" тестват нагласите на българите по темата с Covid-19 всеки месец от март насам. След първоначалното успокоение, последвало от либерализация на мерките, страховете постепенно се покачват. През октомври вече две трети от българите са на мнение, че епидемията от коронавирус ще продължи да се развива. Ръст се регистрира в дяловете на тези, които са на мнение, че трябва да се възстановят част от мерките срещу разпространението на болестта, но въпреки това засега половината българи са против възстановяването им.

Проучването на "Тренд" е по поръчка на вестник "24 часа" и е реализирано в периода 3-ти-10-ти октомври.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here