Точно колко икономична е новата Corsa с 1.2-литров мотор от Peugeot

Добре известно е, че след като марката Opel стана част от PSA Groupe, автомобилите ѝ започнаха да се оборудват с френски мотори. Най-достъпното предложение на Opel в момента е Corsa, оборудвана с 1.2-литров трицилиндров двигател.

Този мотор не е снабден с турбокомпресор и разполага с мощност 75 конски сили. В Европа, както и у нас този вид субкомпактни автомобили са все още популярни, както заради малките си габарити, така и заради досъпната си цена.

Ефективността обаче също е от съществено значение, особено за подобен род нискобюджетни автомобили. Ето защо се опитахме да разберем колко реално харчи новата Corsa с 1.2-литров двигател.

За целта ви показваме резултатите от един реален тест, направен от колегите ни от Motor1, които са на мнение, че заводските данни за разход на автомобили невинаги съвпада с реалния такъв.

За целта те правя пътуване от по маршрута между Рим и Форли, а отчетенините в последствие данни на немския хечбек с френски пълнеж успя да ни изненада. Средният разход на гориво е 3.95 л/100 км.

Експертите отчитат още, че при такъв скромен апетит пълен 40-литров резервоар на новата Opel Corsa трябва да е достатъчен за да бъдат изминати над 1 000 километра без зареждане. По-конкретно 1 012 км.

Още за новата Corsa можете да прочетете в теста на mobile.bg, който беше направен от нашите експерти, по време на първото динамично представяне на модела, провело се в края на миналата година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here