“Спешна помощ” получава 20 нови линейки

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов получи от изпълнителя по договора и ще предаде на центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище 20 нови оборудвани линейки, предаде БНТ.

Автомобилите са закупени в изпълнение на проект BG16RFOP001-4.001-0001 "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лв.

Министерството на здравеопазването има сключени три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До момента по проекта са доставени 220 автомобила.

Всички линейки разполагат с пълен комплект медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, като гаранционният срок на автомобилите и апаратурата е 5 години.

Инвестиционният проект за модернизация на спешната помощ се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на автомобилии, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ. Отделна дейност по проекта предвижда модернизирането на всички помещения в структурите на спешната помощ с нови оборудване и обзавеждане.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here