Северна Македония очаква признание от България

Споразумението за еврочелнство трябва да гарантира европейския път на Северна Македония. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, съобщи МКД.

Премиерът заяви, че правото за самоопределяне е основен европейски идеал, зад който страната стои. Повтори, че въпросът за македонската идентичност и македонския език никога не е бил предмет на преговори.

Той отговори на въпроси от опозицията в парламента. Заев очаква България да действа така, че преговорите да са успешни.

Според него разговорите не са грешка. Той очаква българската страна да направи ясно признание за македонската нация и македонския език.

Премиерът смята, че това трябва да стане без резерви. Според него идеята за обща история между двете държави е фактор за изграждане на приятелство и европейско бъдеще.

Заев вярва, че историческата комисия е съставена от най-добрите експерти, които могат да договорят споразумение. Премиерът очаква българското правителство да постъпи приятелски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here