Русия може да прекрати диалога с ЕС

„Русия демонстрира своята надеждност на Запада като партньор в продължение на десетилетия и дойде време западните колеги да отговорят със същото“, заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова, цитирана от агенция БГНЕС.

Отговаряйки на въпроса дали са възможни по-нататъшни отношения с ЕС и дали новите антируски санкции могат да се превърнат в „последната капка“, тя посъветва да попитат западните партньори какво се опитват да постигнат, съобщава РИА Новости.

По-рано външните министри на страните от ЕС взеха политическо решение за нови ограничителни мерки. Преди ден, външният министър Сергей Лавров, коментирайки ситуацията, не изключи, че Русия може да прекрати диалога си с Европейския съюз.

Тя отбеляза, че няма нужда Русия да доказва своята надеждност като партньор. “Ние показваме и демонстрираме своята надеждност в продължение на десетилетия. Освен това, по време на криза за нашите западни партньори, ние винаги сме им се притичали на помощ”, каза говорителят на външното министерство. „Затова отправете въпроси към тях: какво означават те и нека сега да докажат своята надеждност като партньори“, каза Захарова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here