Роудстърът на Илон Мъск се разлагал в космоса

След 32 месеца в агресивна радиоактивна среда личната Tesla Roadster на Илон Мъск най-вероятно вече се разлага и след време ще се превърне в купчина неорганични парчета, разказва експертът по пластмаси и органични молекули Уилям Карол пред сайта LiveScience.

Според химика електромобилът е прелетят толкова близо до Марс, че е попаднал в гравитационното поле на Червената планета. Радиацията вече разрушила най-уязвимите детайли като боята, кожените седалки и всички гумени компоненти.

Карол смята, че през следващите няколко десетилетия "тѐслата" ще продължи да се разлага и в един момент от нея ще остане само металният скелет. Въпреки това роудстърът ще продължи да се познава по формата.

Електромобилът на Илон Мъск бе изстрелян в космоса с ракета Falcon Heavy през февруари 2018 г. През август 2019-а "тѐслата" завърши първата си обиколка около Слънцето, за която му бяха необходими 557 дни, а на 7 октомври премина на 7.41 млн. км от Марс – "на косъм" по космическите мащаби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here