РОМИ СЕ НАДИГАТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА

РОМИ СЕ НАДИГАТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА На разширеното заседание вчера в гр. София на Консултативният съвет по сигурността в България към Националния съвет на ромите в България проведе онлайн обсъждане на проблемите на ромите.

Експерти по сигурността бивши военни , от ДАНС, ГДБОП, и полицията обсъдиха престъпността в ромските квартали Масово насилие на деца, трафикът на деца и жени, Навлизането на радикален ислям в ромските квартали, Обсъждане на Циганския съд, Ромското мешере и мерки срещу изземването на функциите на полиция, прокуратура и съд от циганския съд, Обсъждане на ромските тартори по места и мерки срещу сливане с полиция и прокуратура, Програма и мерки за намаляване на набезите в системата на железниците БДЖ и НКЖИ, Усвояването на над 100 милиона евро от ромски организации , а интеграция и дейност няма.

Предложението за сътрудничество ще се направи и ще се изпратят до всички служби на ДАНС, ГДБООП, и прокуратурата. Националния съвет реши да назначи в общините ромски комисари към Световната ромска организации, които заедно със структурите на общината и държавата ще работи за интеграцията на ромската общност. Обсъдено е посещението на Еврокомисаря Петко Асенов и главен комисар на Световната ромска организация предстоящото посещение в Гърция относно трафика на деца и детска проституция и просия в Гърция и други държави.

Трагичното е в безнаказаност и прикриване на ромската престъпност в ромските квартали от сливането на кварталните полицай с ромските тартори и престъпници и надхвърля границите на законността и тарторите години наред колят и бесят всичко ка се започне от избори, трафик на деца, наркотици, цигански съдилища /мешере/, горска мафия и взимат всички функции на полиция, прокуратура съд и горкия.

Тези тартори имат хората в тези квартали ромите, като граждани втора класа и знаят, че всичко е в техни ръце, но крайно време е да се сложи ред в ромските квартали и да спрат и се сложат на място от българското правосъдие, защото хиляди деца и семейства страдат от тези самозабрави ли се дерибей.

Петко Асенов

Еврокомисар и главен комисар на ромите в България на Световната ромска организация
Председател на Национален съвет на ромите в България

https://www.facebook.com/photo?fbid=5730285956985458

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.