Рекордно скъпо бракоразводно дело се проведе в Лондон

Синът в центъра на бракоразводно дело за 600 милиона долара в Лондон заяви, че e разочаровал баща си, когато загубил повече от 50 милиона долара за един ден, докато се изявявал като търговец в студентските си години, предава Bloomberg.

Темур Ахмедов свидетелства в опит да опровергае обвиненията на майка си, която заяви, че той е бил съучастник на баща си Фархад Ахмедов в опитите им да прикрият семейното имуществото след развода им. Темур сподели, че не крие средствата, а вместо това е загубил голяма част от тях заради лоши инвестиции.

Баща му, някогашен търговец на кожи, който натрупал богатство като производител на газ в Сибир, много се ядосал, когато разбрал за загубите от търговията, разказва още синът.

"Подозирах, че той си мисли, че никога аз не бих направил същите грешки като него“, каза 27-годишният мъж по време на съдебното дело. По думите на сина за баща му да се загуби подобна сума е шокиращо, особено толкова бързо.

Темур каза, че е постигнал първоначален успех и е реализирал печалба от търговията си с акции, но след това е започнала поредица от загуби, докато е учил в London School of Economics. Когато се опитал да си върне парите, "убеден, че тази загуба просто се дължи лош късмет“, той увеличил рисковата си експозиция и загубил всичко, обясни Темур в съда.

Това, което се случи с търговията на Темур, е ключово за последната съдебна битка, произтичаща от най-голямото дело за развод във Великобритания. Майка му Татяна каза, че Темур е помагал на бившия ѝ съпруг да прехвърли собственост върху активи, включително чрез търговия с големи суми. Но Темур, най-големият ѝ син, настоявал, че майка му знае всичко за загубите му.

Тя пледира за обезщетение в размер на 450 милиона паунда (600 милиона долара), което бащата Фархад Ахмедов отказва да изплати, оставяйки Татяна в центъра на съдебни битки в поне шест държави.

Фархад акумулира голяма част от богатството си от продажбата на дела си в руска газова компания през ноември 2012 г. на стойност 1,4 милиарда долара. Първоначалният му бизнес с търговия с кожи приключва след падането на Съветския съюз.

"Напрегната" връзка

Темур казва, че баща му сам е взимал решения за семейните финанси, като добавя, че изборът на майка му да го въвлече в съдебния процес е "изключително разстройващ и в много отношения доста плашещ“.

Татяна от своя страна казва, че отношенията ѝ с най-големия ѝ син „сега са много обтегнати“ и не мисли, че има друг избор освен да го осъди, предава изданието, цитирано от Bulgaria On Air.

До този момент, макар и неуспешни, имаше редица юридически опити от страна на Татяна за изземване на 115-метрова суперяхта, някога собственост на колегата руски милиардер Роман Абрамович, която в момента е скрита в Дубай, както и колекция с модерно изкуство на стойност над 140 милиона долара в защитено хранилище в Лихтенщайн, известно като "Съкровищницата“.

Темур поясни, че ако е бил реализирал някакви печалби от търговията, те щели да бъдат държани във Великобритания, изцяло достъпни за майка му.

"И въпреки че тези суми сега са извън обсега на когото и да е било, това е само защото ги инвестирах зле и всичко е загубено“, каза той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here