Рафаел Надал размаза Джокович на финала на Ролан Гарос и вдигна 13-ия си трофей от турнира

Рафаел Надал победи Новак Джокович с 3:0 (6:0, 6:2, 7:5) в тазгодишния финал на "Ролан Гарос" и спечели своя 13-и трофей от турнира със 100-ната си победа в Париж. Испанецът се изравни с живата легенда Роджър Федерер по брой отличия в турнири от Големия шлем и вече има 20.

Надал взе първия сет на нула, което се е случвало само един път в досегашното съперничество между двамата – през 2019 година на турнира в Рим през 2019 година, когато е последният успех на испанеца над сърбина. Първият сет започна страхотно за Надал и той проби Джокович още в първия гейм при първия си брейк пойнт. Последва оспорван втори, който Надал също спечели, за да се стигне до пробив за 3:0. Джокович можеше да върне един пробив в четвъртия гейм, но пропусна да го стори на три пъти и Надал поведе с 4:0. Краля на клея проби сърбина за 5:0, след което категорично взе сета с 6:0 при свой сервис.

Вторият сет също се разви изцяло в полза на Надал, който на три пъти се размина с пробив в първия гейм, но в третия успя да дръпне на Джокович при негов пробив. Между тях сърбинът спечели първия си гейм в мача за 1:1. Надал продължи да е по-агресивен и за втори път в сета проби съперника си за 4:1, след което преднината му стана 5:1. Джокович направи нещата малко по-почетни с втори спечелен гейм за 5:2, но нямаше сили за повече и загуби сета с 2:6.

Третият сет предложи повече интрига и играта тръгна гейм за гейм. В петия Надал успя да пробие Джокович и поведе с 3:2, но сърбинът веднага му го върна и изравни за 3:3. В следващите четири гейма нямаше изненада, а при 5:5 Джокович прати две важни топки в аут и допусна пробив. Надал се възползва по най-добрия начин и взе сета с гейм на нула за крайното 7:5.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here