Прокурор: Ндрангета е най-голямата престъпна организация в западния свят

Водещият италиански прокурор за борба с мафията Джузепе Говернале заяви, че местната мафия Ндрангета е най-голямата престъпна организация в западния свят. Той заяви това при възобновяването на предварителните изслушвания в най-значимия процес срещу групировката, предаде Асошиейтед прес.

Изслушванията в бункера на затвора Ребибия в Рим вероятно ще продължат до края на октомври. Това е предварителна процедура срещу 452 заподозрени от калабрийската мафия Ндрангета, предаде БТА.

Обвиненията са за принадежност към организирана престъпна организация, международен наркотрафик, даване на заеми с големи лихви, рекет и пране на пари.

Говернале заяви вчера пред журналисти, че тази мафиотска организация е подценявана и е особено опасна заради способността си да се внедрява в различни държави.

Калабрийската Ндрангета постепенно засенчи сицилианската Коза Ностра по влияние и богатство, като проникна във всички сектори на италианската икономика и политика, отбелязва АП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here