Почина една от първите жени с трансплантирано лице в света

Кони Кълп е първата жена в САЩ и една от първите в света с трансплантация на лице, но за съжаление от клиниката, извършила операцията, потвърдиха, че е починала на 57-годишна възраст.

Официалната причина за смъртта не се споменава, но от публикацията в социалните мрежи става ясно, че е прекарала няколко дни в болница.

Директорът на Клиниката по дерматология и Института по пластична хирургия – д-р Франк Папай, разкрива още, че Кълп е най-възрастната жена, оцеляла след подобна интервенция.

През 2004 г. жената е застреляна в главата от съпруга си, но все пак оцелява, а през 2008 г. ѝ е извършена 22-часова пластична операция, след което цели 80% от лицето ѝ е заменено с донорско. В последствие са нужни още 30 операции, за да може жената да води един относително нормален начин на живо.

Мъжът ѝ прекарва 7 години в затвора след бруталния инцидент.

Connie Culp, who got first US face transplant, dead at 57 https://t.co/ijMTeFqu6R pic.twitter.com/wgorBwkfji

— New York Post (@nypost) August 1, 2020 Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here