Полицаи спасиха жена с коронавирус, оставена без лекарски грижи

Двама полицаи спасиха жена с коронавирус, която била върната от столична поликлиника без преглед и без изследвания. Униформените се намесили в драмата и се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Публикациите за постъпката им предизвикаха бурна реакция във фейсбук.

Преди седмица заразената с COVID-19 Дани Йорданова от София вика линейка, а на сигнала ѝ се отзовават не медици, а полицаи.

Историята е преразказана от приятелите на Йорданова и направо взривява „Фейсбук“: "Помогнал ѝ, когато медиците от 12 ДКЦ буквално са я оставили в ръцете на Бога, тъй като имала положителен тест и отказали да правят снимка на дроба, въпреки че тя се е задушавала."

Полицаят Антон Веселинов и колегата му Благой Палакарчев, вместо да я върнат вкъщи, я закарали в „Пирогов“.

Вълната от благодарност в социалните мрежи изненадала полицай Антон Веселинов и колегата му, които помагат в столичната спешна помощ.

"Жената видимо се движеше малко по-трудно заради заболяването, придружихме я, направихме всичко възможно да ѝ бъде помогнато", каза Веселинов пред bTV.

"Колегата я придружаваше в болницата навсякъде, даже до тях ѝ помогна да се прибере. И се надявам, че вече е по-добре", допълни колегата му Благой Палакарчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here