Пиронкова се завърна по фантастичен начин в световния тенис

Повече от три години, след като спря с тениса, Цветана Пиронкова се завърна с гръм и трясък. Въпреки че бе смятана за абсолютен аутсайдер в двубоя с рускинята Людмила Самсонова, пловдивчанката надделя с 6:2, 6:3 за час и 20 минути игра в първи кръг на US Open.

През 2017 година Пиронкова забременя, впоследствие стана майка, а неотдавна реши да поднови тренировки и да се завърне на корта. Срещата днес бе нейна първа от 6 юли 2017 година, когато загуби от Каролине Возняцки на Уимбълдън.

Пиронкова обаче показа, че не е загубила нищо от уменията си и се справи със световната номер 120 в ранглистата.

Първият сет започна равностойно, но след 2:2 Цвети имаше пълна доминация и спечели следващите четири гейма, с което и сета с 6:2 само за 36 минути. Втората част отново започна равностойно, но постепенно нашето момиче взе предимство и проби два пъти. В крайна сметка при резултат 5:3 Цвети застана на сервис и с гейм на 15 спечели двубоя.

На 1/32-финалите Пиронкова ще се изправи срещу 16-ата в света Гарбине Магуруса. Двете все още не са имали двубой помежду си. Испанката е 10-а в схемата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here