Патентоваха нов тип еърбег

Американската компания Waymo, специализирана в разработката на технологии за автономно управление на автомобили, патентова въздушна възглавница от принципно нови вид. Еърбегът представлява капсула, която в случай на катастрофа обгръща напълно пътника.

Новата система нос името Deployable passenger enclosure, което може да се преведе като "Разгъваемо пътническо заграждение". Доколкото може да се прецени по патентните схеми, компонентите на въздушната възглавница са разположени под седалката и при удар образува надуваем пашкул около пасажера.

Принципът на работа на Deployable passenger enclosure все още не е съвсем ясен, макар че заявката за патента е подадена още през 2018 г. Очевидно инженерите на Waymo продължават да усъвършенстват механизма и затова е представят официално технологията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here