Отвориха движението между Великобритания и Франция

Първите пътници от Великобритания преминаха с фериботи във Франция в раните часове на деня след постигнатото споразумение за отваряне на френската граница, предаде БНР.

Около 4000 шофьори на тежкотоварни камиони са в очакване да им бъдат направени тестове за COVID-19, за да могат да преминат на френския бряг с надежда да успеят да се приберат по домовете си за Коледа.

Франция затвори границата си с Великобритания в неделя срещу понеделник за 48 часа заради новия щам на коронавируса.

Снощи Лондон и Париж договориха план за подновяване на преминаването на хора и товарни превози от Дувър до Кале, но само след извършване на бързи тестове за вируса.

Служители на националното здравеопазване, подпомагани от армията, вече започнаха да тестват шофьорите, но има съмнения, че огромният поток от тирове около Дувър ще бъде разчистен бързо.

Все още няма и голяма яснота какво става, ако някой даде положителна проба. В интервю за „Скай нюз“ министърът на общностите и жилищното настаняване Робърт Дженрик призова всички онези шофьори на тирове, които още са някъде в страната и не са поели към Дувър, да не бързат да тръгват и призна, че ще са необходими дни, докато се нормализира потока от хора и товари през Ламанша.

Министърът не изключи преминаването на още райони в най-високата четвърта степен на местна карантина след Коледа на фона на тревожните данни за увеличаване на заразяванията.

Дженрик взе отношение и по търговските преговори за Брекзит като заяви, че няма съществен напредък, но е оптимист за постигането на сделка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here