Наближава фестивалът ‘Master of Art’

67 пълнометражни и 12 късометражни заглавия в 11 категории: Архитектура; Изкуство и власт; Дизайн и мода; Съвременно изкуство; Кулинарно изкуство; Изобразително изкуство; Литература; Музика и танц; Фотография; Театър и кино; Панорама – в 5-ото издание на фестивала за документално кино за изкуство „Master of Art”.

В София фестивалът ще се проведе от 27 август до 24 септември, а традиционни домакини са кината „Люмиер Лидл“, кино „Одеон“, Дом на киното, кино „G8“, „Euro Cinema“,зала Славейков – Френски институт, кино Влайкова, Кино двор „Улица Шипка“ 23. За първи път ще има и прожекции на открито на Платформа А6 на НДК и в рамките на Sofia Summer Fest до Националния музей „Земята и хората“ (28-30.08).

В Пловдив „Master of Art“ ще се състои от 1 до 23 септември в Lucky Дом на киното.

Варненското издание на фестивала ще бъде във Фестивален и конгресен център – Варна в дните от 1 до 8 септември.

„Със сигурност 2020 година ще бъде запомнена с пандемията от COVID-19, с изолацията, с маските, със социалната дистанция, със страха. Ние от „Master of Art“ искаме да дадем шанс тази странна и напрегната година да бъде запомнена и с двата формата на 5-ото издание на нашия фестивал – онлайн през април и на живо в арт кината в края на лято 2020.

„Master of Art“ не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства. Тази година публиката ни ще може да се докосне до изключителните истории на Жан-Пол Готие, Дора Маар, Милош Форман, Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Ара Маликян, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Жоао Жилберто, Никос Казандзакис, Пол Остър, Фернандо Ботеро, Ода Жон, Морис Бежар, Андреа Паладио и много други.

Благодарим на всички партньори, които въпреки кризата останаха с нас“, пише артистичният директор на фестивала Найо Тицин.

Официалната пресконференция ще се състои на 27 август от 18:00 часа на Платформа А6 на НДК. Специални гости на пресконференцията ще са режисьора Емил Христов и българската художничка, която от години живее и твори в Париж – Ода Жон. Веднага след пресконференцията от 19:00 ч. ще бъде открит и фестивала.

Официалното откриване на Филмовият фестивал “Master of Art” е на 27 август от 19.00 ч на Платформа А6 на НДК с  „Прегръдката” (реж. Емил Христов и Калин Серапионов). 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here