Мъск обяви война на пиратския ъпгрейд на “тѐслите”

Базовите параметри на всяка Tesla могат да бъдат подобрени съществено с инсталирането на ъпгрейди на фирмения софтуер, но това не е никак евтино. Ето защо немалко собственици на електромобили на компанията, които не се боят да рискуват, използват фърмуер на странични разработчици, за да разблокират желаните функции.

Надграждането на фирмения софтуер на Tesla Model 3, което повишава мощността с 50 к.с. и намалява времето за ускорение от 0 до 97 км/ч за 3.8 сек. струва $2 000 (€1 692). На пазара обаче се предлагат неофициални ъпгрейди като Ingenext, които осигуряват аналогични промени за значително по-малко пари.

В Tesla, естествено, не са във възторг от ситуацията и вече предприемат мерки срещу използването на страничен софтуер за пиратски ъпгрейди. Новата версия на фърмуера на производителя 2020.32.1 засича инсталация на модове от трети страни и на екрана излиза предупреждение, че е "открита несъвместима модификация на возилото", което остава дори по време на движение.

За да се отърве от съобщението, собственикът трябва да възстанови основната версия на фърмуера или да закупи официалната актуализация за S2 000. От Ingenext обаче вече обявиха, че "проблемът" ще бъде решен в рамките на две седмици и модът им ще заработи безпрепятствено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here