Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ не подкрепя Красимир Ципов за председател на ЦИК

Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ не подкрепя Красимир Ципов за председател на ЦИКМая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ не подкрепя Красимир Ципов за председател на ЦИК

Красимир Ципов като председател на ЦИК е обида за българските избиратели

„Изправи се! Мутри вън!“ няма да подкрепи предложението на ГЕРБ Красимир Ципов да е председател на ЦИК. Той няма опит в организацията на избори и не отговаря на изискванията. Красимир Ципов, като председател на ЦИК, е обида за българските избиратели. Българските граждани не очакват председател на ЦИК да е бивш министър на МВР, предложен от ГЕРБ.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на консултациите за нов състав на ЦИК при президента Румен Радев.

В качеството си на зам.-министър на МВР и под негово ръководството беше поставена под съмнение честността на местните избори през 2015 г. и 2019 г., парламентарните избори през 2017 г. и евроизборите през 2019 г. Имаше абсолютно бездействие от страна на МВР по сигнали за манипулация на изборния процес и купуване на гласове, допълни Манолова.

Манолова призова останалите политически сили да направят предложение за председател на ЦИК, който да е с опит, експертиза и почтено име в организацията на изборите. Тя заяви, че „Изправи се! Мутри вън!“ биха подкрепили за председател Камелия Нейкова, която е предложена от „Има такъв народ“ за зам.-председател на ЦИК.

Правим предложение председателят на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева да е член и зам.-председател на ЦИК. Тя е била член на СИК, РИК и ЦИК. Общественият съвет беше единственият орган, който направи информационна кампания за машинното гласуване.

Росица Матева е била наблюдател на избори и референдуми в Европа и по света, лице с авторитет в провеждането на избори, каза още Манолова и допълни, че поради факта, че „Изправи се! Мутри вън!“ е най-малката парламентарна група няма как да предложи председател на ЦИК, но това могат да направят всички по-големи парламентарни групи, защото имат по-голяма подкрепа.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here