Кавани се извини за расисткия си пост в социалните мрежи

Острието на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани се извини за написаното от него в Instagram, което породи скандал. След силното си представяне срещу Саутхамптън той сподели пост на свой фен, който съдържаше снимка на голаджията и текст на испански, който гласи "Обичам те, Матадоре". В отговор нападателят написа "Gracias Negrito!".

Това обаче може да му донесе наказание, защото според правилата на Футболната асоциация на Англия прояви на дискриминационно поведение в социалните мрежи се санкционират с минимум три мача наказание, докато подобни прегрешения на самия терен се наказват с между 6 и 12 срещи.

"Последното нещо, което съм искал, е да обидя някого – отговори уругваецът. – Аз съм изцяло срещу расизма и изтрих написаното веднага, след като ми беше обяснено, че това може да бъде възприето по различен начин. Искрено се извинявам”.

Кавани блесна с два гола и асистенция за успеха с 3:2 в този мач.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here