ИТН: Не е задължително Слави Трифонов да е в листите

Координаторите на партия "Има такъв народ" ще регистрират листите утре и тогава ще стане ясно дали Слави Трифонов ще е в тях - това обясни ексдепутатът Виктория Василева пред БНТ. Никъде няма изискване или правило, че лидерът на партията трябва да е кандидат за депутат или премиер, допълни тя. Според Василева, партия "Има такъв народ" никога не е мълчала. "Говорим тогава, когато имаме какво да кажем и има шанс то да бъде чуто, заяви Василева. "Не мога да кажа, че има наплив за влизане в листите, но има достатъчно практични хора за кандидат-депутати от ИТН", каза още Василева. Василева декларира, че ИТН е против преференциите при гласуването. "Така, както са направени преференциите при гласуването, те са начин за контролиран вот. Ние сме против и не смятаме да ги прилагаме", обясни Василева. "Санкциите на американското правителство имат чисто политическо изражение - ясно е, че вече никой няма да си затваря очите за корупцията и такива явления", каза още Василева. С партии на статуквото - ГЕРБ, БСП, ДПС, коалиция няма да правим, повтори позицията на партията зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред БНР. Ще постъпим правилно, заяви още той. Слави Трифонов също ще постъпи правилно и утре ще стане ясно дали ще се кандидатира за депутат. Някои министри в служебния кабинет също действали правилно, каза Йорданов пред БНР.Координаторите на партия “Има такъв народ” ще регистрират листите утре и тогава ще стане ясно дали Слави Трифонов ще е в тях – това обясни ексдепутатът Виктория Василева пред БНТ.

Никъде няма изискване или правило, че лидерът на партията трябва да е кандидат за депутат или премиер, допълни тя.

Според Василева, партия “Има такъв народ” никога не е мълчала. “Говорим тогава, когато имаме какво да кажем и има шанс то да бъде чуто, заяви Василева.

“Не мога да кажа, че има наплив за влизане в листите, но има достатъчно практични хора за кандидат-депутати от ИТН”, каза още Василева.

Василева декларира, че ИТН е против преференциите при гласуването. “Така, както са направени преференциите при гласуването, те са начин за контролиран вот. Ние сме против и не смятаме да ги прилагаме”, обясни Василева.

“Санкциите на американското правителство имат чисто политическо изражение – ясно е, че вече никой няма да си затваря очите за корупцията и такива явления”, каза още Василева.

С партии на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС, коалиция няма да правим, повтори позицията на партията зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред БНР. Ще постъпим правилно, заяви още той. Слави Трифонов също ще постъпи правилно и утре ще стане ясно дали ще се кандидатира за депутат. Някои министри в служебния кабинет също действали правилно, каза Йорданов пред БНР.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here