Италиански политици взели помощи заради кризата с COVID-19

Петима депутати в италианския парламент и около 2 000 кметове, губернатори и членове на местни парламенти са взели бонус от 600 евро. Тези средства правителството отпусна като помощи за гражданите, чиито работни места пострадаха от коронавирусната криза, пише вестник „Република”, цитиран от БГНЕС.

Измамата е разкрита от Комисията за борба с корупцията. Последва гневна реакция от страна на всички политически партии и институции. Според председателя на долната камара на парламента Роберто Фико, „членовете на парламента като народни представители имат морални ангажименти, а не само законови”.

Министърът на външните работи Луиджи ди Майо е на мнение, че „политиците, които са взели бонусите, трябва да върнат парите, да се извинят на италианците и да подадат оставки”.

Матео Салвини – председател на партия „Лига”, призова „който и от депутатите да е направил това, веднага да бъде сменен”. Засега не са известни имената на депутатите, които въпреки високите си доходи, са взели и пари, предназначени за пострадалите от кризата, за момента се ползват със защитата на закона за личните данни, поради което имената им не са публично оповестени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here