Има трайни последствия при преболедували COVID-19

Трайните последствия от COVID-19 вече са научно доказани – белодробни аномалии са регистрирани три месеца след преболедуване на инфекцията, предаде БНТ.

В проучването, извършено от екип от университета в Оксфорд, са включени 10 пациенти, при които е използвана нова техника за наблюдение на белите дробове. Според експерти възможността за откриване на дългосрочни последствия е от огромно значение за пациентите. А броят на заразените с COVID-19 в глобален мащаб вече е над 63 милиона души.

От Световната здравна организация приканиха хората да преосмислят плановете си за празниците. "В празничния период всички искаме да бъдем с хората, които обичаме. Не си струва да излагаме на риск себе си и семейството, и приятелите си. Трябва добре да преценим чий живот е заложен на карта с решението ни да бъде заедно. Пандемията от COVID-19 ще промени начина, по който празнуваме, но това не означава, че не можем да празнуваме. Все още можем", каза Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here