Жан Тод разкри какво е видял по време на посещението си при Михаел Шумахер

Вече осма година великият Михаел Шумахер продължава мъчителното си възстановяване след тежкото падане по време на каране на ски във френските Алпи на 29 декември 2013.

Състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 се пази в пълна тайна, като единственото известно е, че огромен екип от лекари и медицински служители се грижи за него в дома му край езерото Женева.

Информациите за неговото възстановяване идват единствено от редки разкрития на близки до него хора. А един от тези хора безспорно е настоящият президент на ФИА Жан Тод, който бе човекът, стоящ зад пет от седемте титли на германеца.

„Видях Михаел миналата седмица. Той се бори“, заяви Тод. „Господи, знаем, че имаше ужасен и нещастен ски инцидент, който му донесе много проблеми. Но той има невероятна съпруга до себе си, той има своите деца, своите медицински сестри и можем само да му желаем всичко най-добро, а също и на семейството му. Всичко, което мога да направя е да бъда близо до тях, докато съм в състояние да направя нещо и тогава ще го направя'', заяви президентът на ФИА.

Тод коментира и възможността Люис Хамилтън да подобри рекордите на Шуми. Британецът ще е само на една победа от вечния рекорд по успехи във Ф1 на Шумахер, ако триумфира в неделя в Гран При на Тоскана. „Люис ще подобри всички рекорди на Михаел, просто защото е много талантлив пилот. Той е мотивиран и кара за най-добрия отбор. Той има най-добрата кола, най-добрия двигател, така че всички съставки са налични.

Положителна логика е, че когато се справяш толкова добре в живота, получаваш ползи от това. Именно това се случва с Люис и Мерцедес. Мислехме, че рекордите ще бъдат много трудни за подобряване, но дългата стабилност на правилата им помогна'', заяви той.

„Единият пилот познавам много добре, другия минимално. Очевидно двамата са напълно различни, но имат обща страст, професионализъм, физическо състояние, талант и това ги прави изключителни“, допълни още Тод.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here