Един месец срок за премахване на изоставени коли в София

По-бързо премахване на изоставените стари автомобили от улиците на София гласува Столичният общински съвет, съобщи "Нова телевизия".

Предложението на независимия общински съветник от "Спаси София" Борис Бонев предвижда съкращаване на сроковете, които трябва да изтекат, за да се считат такъв тип коли за изоставени – от 2 години той става 3 месеца след изтичане на последния технически преглед. Така трошките, които заемат паркоместа в кварталите, ще се премахват по-бързо.

Освен това предизвестието за доброволно премахване от собствениците се съкращава от 3 на 1 месец. "С промените въвеждаме по-кратки срокове и синхронизираме общинската наредба с националната, която бе променена в края на 2020 г. Освен това по време на дебатите в комисии стана ясно, че се подготвя още една промяна на наредбата, при която ще може да се включи и премахване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here