Д-р Симидчиев посочи спасението от COVID-19

Умориха ли се хората от спазването на мерките или просто не успяха да осъзнаят генералната необходимост от спазването на дистанция и дезинфекция? 

"И по света, и у нас вирусът тлее и не показва сезонност. Той има за цел единствено да заразява. Когато нося маска, за да предпазвам другите, ефективността е доста по-голяма. Маските са пример как трябва да сме социално отговорни и да пазим другите", заяви за Bulgaria ON AIR пулмологът д-р Александър Симидчиев, началник на функционалното отделение към Медицинския институт към МВР.

По думите му, когато носим маски, епидемията ще угасне. Елементарни са мерките, които ни трябват в битката с него – без екзотично лечение или дори ваксина, отбеляза той.

"Трите "Д" бяха между много друга информация. Има умора от многото такава, което води до поведенчески отклонения. Данните, които се разпространяват, са част от ставащото. Не бива да гледаме броя на заразените и общия брой тестове, защото различните цифри са на базата на различни процеси", допълни пулмологът.

Според д-р Симидчиев хоспитализациите изкарват човек от нормалната му среда и нарушават качествата на живот. Но било лесно – маска, дистанция и миене на ръце. Вирусът не се е променил, припомни лекарят – нашето поведение е важно. Случаите са много разнообразни и нямало едно решение за обучителния процес, а трябва да се решава за отделните учебни заведения според ставащото.

"Наргилетата също са носители на вируса, защото накрайниците се сменят, но не и самите им маркучи. Те имат значение за т. нар. вирусен товар, който атакува тялото ни", посочи д-р Симидчиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here