Война за решетките! Президентът на Еквадор обяви извънредно положение в затворите в страната

Президентът на Еквадор Ленин Морено обяви извънредно положение в затворите в страната, предаде ДПА. Това дава право на силите за сигурност да поемат контрол върху затворите, в които "мафията предизвиква хаос", съобщи снощи Морено.

Преди това местният вестник "Комерсио" съобщи, че двама затворници са загинали при караница в затвора в Котопакси, на около 75 км от столицата Кито.

Във вторник миналата седмица 11 осъдени бяха убити във въоръжени сблъсъци между враждуващи групи в затвора в Гуаякил. Според вестник "Универсо" за по-малко от седмица най-малко 15 осъдени са убити в затворите в Гуаякил и Латакунга, допълва БТА.

През май миналата година правителството на Ленин Морено също въведе извънредно положение в препълнените еквадорски затвори. По официални данни тогава в затворите с капацитет 28 хиляди места са пребивавали над 38 хиляди затворници.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here