ВМА с последно поколение фризери за ваксини срещу COVID-19

Военномедицинска академия (ВМА) вече разполага с последно поколение нискотемпературни фризери – 3 броя, готови за съхранение на ваксини на фармацевтичната компания „Пфайзер”.

Съоръженията ще бъдат разпределени във военните болници в София, Пловдив и Варна. Днес бе доставен фризерът в столичната болница, а утре – и в другите две.

Това са инверторни компресори на "Саньо"/"Панасоник", осигуряващи за първи път и единствен в света промяна на оборотите на компресорите. Инверторните компресори осигуряват и бързо достигане на желаната ултраниска температура, заради по-високите обороти. Чрез вакуумни изолационни панели се осигурява допълнителна площ за съхранение на ваксини, спестяваща енергия поради изключителната изолация.

Фризерите постигат температура от -50 до -90 градуса, те са 845-литрова вместимост или 200 000 броя ваксини всеки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here