Браселона громи в Ла Лига, Меси посвети гола си на Марадона (ВИДЕО)

Барселона разгроми Осасуна с 4:0 в първия неделен мач от кръг №11 на испанската Примера Дивисион. Каталунският гранд имаше нужда от 30 минути, за да вкара първия гол, след което резултатът набъбна, въпреки яростната съпротива на тима от Навара.

Срещата започна с минута мълчание в памет на Диего Марадона. В шестата минута Сержиньо Дест получи хубав пас по десния фланг и центрира в малкото вратарско поле. Там Мартин Брейтуейт закъсня и вратарят на гостите Серхио Ерера улови. В 11-ата Гризман преодоля вратаря и от аутлинията намери непокрития Коутиньо. Бразилецът мигновено подаде по земя към далечния ъгъл, но там Унай Гарсия успя да избие.

В 16-ата минута Гризман получи от Коутиньо в наказателното поле и стреля диагонално, като мъничко не му достигна да уцели вратата. В 30-ата минута Жорди Алба получи хубаво извеждащо подаване по левия фланг. Испанецът центрира ниско на близката греда, където Коутиньо насочи топката към вратата, но стражът на наварския тим спаси. Последва удар на Брейтуейт и негова добавка с бедро, при която влезе в мрежата – 1:0. При параболичното насочване Меси скочи, но топката му беше прекалено висока, а опит да отбележи с ръка щеше да бъде забелязан.

В 39-ата минута топката попадна в мрежата на Марк-Андре тер Стеген, но след явна засада на Ойер. В 42-ата минута "блаугранас" вече имаха комфортна преднина след великолепен гол на Антоан Гризман. Алба за пореден път проби отляво и центрира. Защитник изби извън наказателното поле, а френският нападател посрещна топката с бомбен удар от въздуха, като вратарят остана препариран за 2:0.

В добавеното време на първата част Монкойола прехвърли Тер Стеген с удар от центъра, но не уцели вратата.

В първите секунди на второто полувреме Ронкалия изненада Тер Стеген с далечен удар. Германският страж не реагира добре, но все пак успя да избие.

В 51-ата минута Френки де Йонг не съумя да насочи с глава при центриране отдясно.

В 57-ата минута Гризман отне топката със съмнение за нарушение. След контраатаката топката беше избита към Гризман и той асистира на Коутиньо за 3:0.

Роналд Куман се възползва от случващото се и запази силите на някои свои футболисти. В 70-ата минута резервата Усман Дембеле вкара след диагонално насочване след пас на Тринкао. Попадението беше отменено заради засада на Тринкао.

Лионел Меси добави името си към голмайсторите в 73-ата минута с прекрасен шут от около 20 метра към далечния горен ъгъл – 4:0. Той посвети гола на покойния Дон Диего. Лео свали фланелката на каталунците и остана по фланелка на аржентинския Нюелс Олд Бойс с №10.

В 92-ата минута Меси стреля опасно от фаул, но Ерера беше подготвен и се разтегна наляво направи красиво спасяване.

С тази очаквана победа Барселона се изкачи на седмо място във временното класиране с 14 точки. Каталунският гранд има два отложени от първите кръгове мачове.

Осасуна остана на 15-а позиция с 11 точки и също има един отложен мач.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here