Ботев Пд гласи трансферна бомба, взима футболист, искан от грандове

Ботев Пд гласи първи сериозен трансфер при новия собственик Антон Зингаревич. Достоверни източници разкриха, че има огромна вероятност „канарчетата“ да се подсилят с ганайски футболист, считан за един от най-добрите таланти в Африка и в Европа.

Става въпрос за 20-годишния халф Емануел Току, който играе за датския Фремад Амагер, съобщава БЛИЦ.

Именно от този клуб, който е също собственост на руския милиардер, дойдоха треньорът Валентич и трима футболисти.

Роденият на 10 юли 2000 година Току има много мачове за младежкия национален отбор на Гана, където е бил даже капитан.

Заради проблем с паспорта му обаче преминаването му в Ботев (Пловдив) засега се бави. Все пак се очаква Емануел да пристигне при „канарчетата“ най-късно до края на месеца.

Стилът на игра на Току е сходен с този на Тодор Неделев, който получи сериозна контузия и е аут до края на сезона. Именно младокът е спряган за заместник на най-добрия футболист на Ботев.

Любопитното е, че ганаецът е в плановете на няколко популярни европейски клуба. Един от тях е Галатасарай, чийто треньор Фатих Терим иска младока. ЦСКА (Москва), Олимпиакос и Атлетик (Билбао) също напират за техничния халф.

Турският гранд обмисля оферта от 2 милиона евро, а руският колос е готов да извади с 500 000 евро отгоре.

Зингаревич обаче е решил да доведе Току в Коматево при Ботев и ако, и тук се наложи и играе добре, тогава да мисли за сериозна продажба.

През есента Емануел записа силни 20 мача за датския тим, вкара 9 гола и се отчете с три асистенции.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here