Божков: Отказвал съм оферта от 1,2 млрд. евро за колекцията си. Днес стойността ѝ е по-голяма

Грабежите на #хунтата продължават. Българският народ вероятно никога повече няма да види заграбените предмети. Те ще изчезнат като ритона и никой няма да даде обяснение. Но всички участвали във варварските действия ще понесат персонална отговорност. Имената, длъжностите и данните им са запазени. Това пише в профила си във фейсбук Васил Божков.

Ето какво още казва той (без редакторска намеса): 8 месеца талибаните от прокуратурата грабят и унищожават световно-културно историческо наследство. Вече дори не карат артефактите в НИМ, а в неизвестни складове, откъдето изчезват по-лесно. Умишленото или поради незнание нарушаване на закона е престъпление.

Преди години отказах оферта за 1 200 000 000 евро за колекцията. Днес стойността ѝ е много по-голяма. Явно Шиши има нужда от тези пари. Те няма да му помогнат. #БъдетеЗдрави P.S.: Завел съм дела за незаконното заграбване на колекцията в международни съдилища. Стойността на исковете ще трябва да бъде покрита от българската държава, но това няма да върне културно- историческото наследство на българския народ. Веднъж държавата ще плати, втори път няКОЙ ще си напълни пак джобовете.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here