Бивш пилот от Формула 1 претърпя поредна мозъчна операция

Бившият пилот от Формула 1 и параолимпийски шампион по колоездене Алекс Занарди претърпя четвърта поредна операция, след като по време на състезание се сблъска с камион на 19 юни. 53-годишният Занарди е претърпял „деликатна неврохирургична процедура за лечение на някои от късните усложнения от първоначалното си нараняване на главата“, се казва в съобщение на болницата в Милано.

Операцията е била успешна, а състоянието на спортиста е стабилно, въпреки че той остава в интензивно отделение. Занарди претърпя инцидент на 19 юни и получи тежка черепно-мозъчна травма, след като изгуби контрол по време на велосипедно състезание в Тоскана, излетя в насрещната лента и се сблъска с камион.

Операцията е извършена в събота, ден след като италианецът беше откаран с линейка до болницата „Сан Рафаеле“ от клиниката за рехабилитация поради влошаване на състоянието му. Той беше пристигнал в центъра за рехабилитация няколко дни по-рано с известна надежда за възстановяване, тъй като параметрите му се стабилизираха след повече от месец на интензивно лечение в друга болница в Сиена.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here