Американският филм “Номадландия” грабна “Златен лъв” във Венеция

Филмът "Номадландия",в който се разказва за общност от обитатели на каравани в западната част на САЩ на американската режисьорка от китайски произход Клои Чжао спечели "Златен лъв" на 77-ия кинофестивал във Венеция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

38-годишната Клои Чжао е първата жена, която получава престижната награда от 10 години насам.

Журито под председателството на австралийската актриса Кейт Бланшет присъди две награди "Сребърен лъв" – на мексиканския режисьор Мишел Франко за трилъра му "Нов ред" и на японската историческа драма "Съпруга на шпионин" на Киоши Куросава, предаде Ройтерс.

За най-добър изпълнител на мъжка роля бе обявен италианецът Пиерфранческо Фавино за изпълнението си в "Отче наш" на Клаудио Ноче, а за най-добра женска роля бе наградена британската актриса Ванеса Кирби за "Късчета от жена" на Корнел Мундруцо, предаде ТАСС.

Кирби има роля и в друг филм сред участниците във фестивала – "Бъдещият свят" на Мона Фастволд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here