Хампарцумян: Правителството няма пари, дере ни с данъци и взима кредити

В една ситуация на несигурност в целия свят това са ситуации на развитие, които в един момент ще се отразят негативно върху икономиката. Затова да имаш "бели пари за черни дни" не е лоша идея. Това коментира банкерът Левон Хампарцумян по повод емитирането на нов дълг с изключително ниска лихва от страната ни.

"Всичко, което се прави в момента, е да си купим време, за да разберем кога ще има ваксина, колко ще струва, дали ще бъде овладяна заразата, как ще се отрази върху веригите за производство и доставка", отбеляза Хампарцумян в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно заема, той посочи, че това са разполагаеми пари, които не са физически налични банкноти и стоят по сметките на правителството в БНБ. Хампарцумян напомни, че не трябва да се пръскат пари за всичко.

"Правителството няма пари, то събира от нас едни данъци, но взима кредити, които ще се плащат отново от нашите доходи", каза банкерът.

"В България новото богатство се създава от предприемчиви хора. Предлагат стоки и услуги, които светът би купил. Колкото и пари да сме заделили сега, те ще стигнат донякъде. И ако това богатство не се възпроизведе, ще имаме друг вид криза. Всичко, което се направи, е полезно. Има пропуснати неща през годините – образованието, няма електронно правителство", коментира още той.

Левон Хампарцумян напомни, че България е част от Европейския съюз и трябва да си спазва ролята, "да плува" в тези води. Според него репутацията на страната ни навън не е блестяща.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here