Хакер обяви паролата на Тръмп в Twitter

Нидерландски експерт по информационна сигурност твърди, че е успял да проникне в профила на Доналд Тръмп в Twitter, съобщава TechCrunch. Според Виктор Геверс паролата на американския президент е "maga2020!".

Хакерът настоява, че не е използвал допълнителни инструменти или софтуер за разбиването на паролата, а я налучкал. По думите на Геверс тя е съкращение на лозунга "Make America Great Again", но помощниците на Тръмп явно я променят периодично.

След като успял да влезе в профила на американския президент, нидерландецът не се възползвал от ситуацията, а само съобщил за пробива на Националното управление за сигурност на САЩ. Това е вторият случай, в който Геверс влиза в профила на Тръмп – през 2016 г. го прави, като използва паролата му за Linkedln, която се оказва същата и за Twitter.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here