Турчин уби приятелката си след скандал

В Турция беше извършено поредно убийство на жена. 22-годишен мъж подпали приятелката си, след което запали и себе си, предаде „Хюриет дейли нюз”.

Убийството е било извършено в северната черноморска провинция Орду. 22-годишният Сонер Дургун е залял с бензин своята приятелка, 31-годишната Мерве Йешилташ, след възникнал скандал на 10 август. Двамата са живеели заедно.

Жената е загинала, след като е получила тежки изгаряния. Младият мъж след това се е подпалил сам. Настанен е в болница, а състоянието му е критично. 235 жени са били убити в Турция само от началото на тази година.

Въпреки че през последните години имаше протести срещу подобни зверства и призиви за по-сурови наказания, убийствата продължават. Феминистките организации алармират, че не се прави достатъчно, за да се спрат тези убийства. В голяма част от случаите причината е ревност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here