Турция ще отстрани проблемите, свързани с Ф-35 и С-400

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че Анкара е готова да "отговори на притесненията" на САЩ относно несъвместимостта на американските изтребители от пето поколение Ф-35 и руските системи за противовъздушна отбрана С-400, които Турция закупи по-рано от Москва, предава TACC.

"Турция продължава да произвежда ключови компоненти за Ф-35, въпреки пандемията и въпреки, че беше изключена от страните, участващи в проекта за създаването на изтребителя", посочи турският военен министър, цитиран от агенция "Фокус".

"Искам да подчертая, че Турция не е клиент в производствената програма на Ф-35, а е партньор. Ние сме готови от техническа гледна точка да отговорим на опасенията на САЩ относно несъвместимостта на С-400 и Ф-35", каза Акар във видео, публикувано на страницата на Министерството на отбраната в Туитър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here