Турция е изпратила 67 камиона с хуманитарни помощи за Украйна

От началото на войната в Украйна Турция е изпратила 67 камиона с хуманитарни помощи и една полева кухня, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), цитирана от Анадолската агенция.

По линия на АФАД в Украйна са били изпратени 21 ТИР-а с хуманитарни помощи, както и полева кухня. По линия на министерството на здравеопазването на Турция, както и с помощта на Червения полумесец и редица общини, предприемачи и неправителствени организации са били изпратени още 46 камиона с помощи.

От 12 до 18 март на ГКПП Сирет на румънско-украинската граница се раздаваха порции с топъл обяд на бежанците. От 20 март в Лвов работи полевата кухня, като се раздава безплатна храна на украинците, предаде БТА.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here