“Тръмп се простреля много лошо в крака”

Америка сложи такова петно върху себе си, че това не може да бъде изчистено години напред. Мнението е на сънародника ни Симеон Гаспаров от Чикаго. Пред БНР журналистът изтъкна, че „тази страна вече не може да бъде световна сила, при положение, че най-охраняваният град, най-охраняваната столица в света се оказа, че е просто замък, построен върху пясък“.

„Страната е много разделена. Не се учудвам на това, което се случи. То просто зрееше, то се очакваше, че това ще избухне. Учудвам се, че едва сега стана“, коментира журналистът в предаването „Преди всички“. Гаспаров определи щурма на Капитолия от привърженици на президента Доналд Тръмп като „евтин политически театър“, завършил със смъртта на четирима души. „Смятаха да спечелят дивиденти от това, а всъщност докараха една катастрофа.“

Симеон Гаспаров акцентира още върху икономическите последствия от размириците около и в сградата на Конгреса с отварянето на световните борси. Тръмп се простреля много лошо в крака, той си нанесе много тежка рана, категоричен е журналистът. „Приличаше вече на Нерон пред горящия древен Рим. Той не се спря, но разликата е, че американската демокрация надделя.“ Журналистът изрази надежда да се върви към „нормален край“.

„Тръмп е емоционален политик. Той е много интересен, умее да разговаря с хората, да ги предразположи, но както ги предразполага, така ги настройва един срещу друг, за да може да ги управлява. Той работи не като държавник, той работи като бизнесмен. И това е неговият проблем – не може да управляваш държавата както си управляваш бизнеса.“ Корените на американското недоволство са много по-дълбоки. Те не започват с Доналд Тръмп, нито с Обама, нито с Джордж Буш, поясни Гаспаров.

През 80-те години, когато в САЩ имаше много добре развита икономика и средна класа, масово индустриите започнаха да се изнасят в Китай и други страни, а това остави огромни региони на произвола на съдбата, подчерта той. Има много голяма гетовизация на градовете, бедното чернокожо население си стреля, все едно е във военна зона, бялото бедно население умира от наркотици – допълни Симеон Гаспаров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here