Токаев: За вярващите Великден е особено радостен ден, изпълнен с надежда и вяра

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев поздрави православните граждани на страната за Великден, като отбеляза, че нейните традиции сближават хората от всички етнически групи и религии.

„От сърце поздравявам православните граждани на страната ни със светлия празник Великден! За вярващите това е особено радостен ден, изпълнен с надежда и вяра. Той вдъхновява творчество, грижа за другите и подпомагане на нуждаещите се. Великденските традиции, хармонично вплетени в нашата култура, привличат хора от всички етнически групи и религии“, се казва в поздравлението.

Президентът подчерта, че великденските традиции спомагат за укрепването на семейните ценности, взаимното разбирателство и хармонията в обществото. "Нека празникът Великден изпълни домовете ви с любов и щастие! Пожелавам на всички граждани здраве, благоденствие и успех!", отбеляза Токаев.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here